Børnene var med til at åbne ny stitunnel mellem Engløbet og Hørkær

Publiceret 21-11-2023

En gruppe børn fra daginstitutionen Edison, der ligger på Hørkær syd for banen, var mødt op og demonstrerede, hvad de kan udrette med en saks. Børnene gav borgmester Thomas Gyldal Petersen og udvalgsformand for klima- og miljø Marianne Dithmer en hjælpende hånd med til at klippe snoren til åbningen af den nye stitunnel mandag eftermiddag.

Stien og tunnellen forbinder Engløbet og Hørkær og skaber dermed en ny vigtig forbindelse for den gående- og tohjulede trafik. Stien bringer Herlev nord for banen tættere sammen med Herlev syd for banen.

”Det har været en meget dyr og besværlig forbindelse at etablere. Men det er den helt rigtige forbindelse”, sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen.

”Den forbinder den gamle by – altså den del af byen, hvor rådhus, bibliotek og indkøbsmuligheder ligger - med det nye kvarter, der er under udvikling i det gamle industriområde på den anden side af banen. Der bliver erhverv kombineret med bolig, og flere tusinde mennesker kommer til at bo her”, sagde borgmesteren.

Med stitunnellen får beboerne en god og direkte forbindelse til Herlev Byskole Afd Eng. og daginstitutionen Enghuset på den ene side og Edison på den anden.

Det sætter beboer i området Irene Rølling pris på.

”Jeg synes, det er rigtig godt med den forbindelse. Min frisør ligger for eksempel ovre på den anden side af banen. Nu bliver det meget lettere at komme derover. Det er en god direkte forbindelse, og den er vigtig når byen udvikler sig som den gør med så mange nye tilflyttere. Det er en spændende udvikling, siger Irene Rølling.