Det er led i en større plan, der skal gøre Herlev grønnere og skønnere. Forskønnelsen blev markeret på festlig vis af beboerne, anlægsgartnerfirmaet og kommunen. Borgmester Thomas Gyldal Petersen holdt tale og svang skovlen. En flok børn fra daginstitutionen Enghuset kom også forbi og deltog i løjerne.
Et par damer nyder den gode kaffe fra kaffevognen i det småkolde forårsvejr.
De er enige om, at det er skønt med træer og mere grønt. De har boet ene har boet på Toggangen i 40 år, den anden i 60 år.
– Det er jo indgangen til Herlev. Så det er vigtigt, at det ser pænt ud. Det er godt, der sker noget. Det har jeg ventet på i mange år. Der har været flere forsøg fra blandt andet andelsforeningen hernede. Jeg ved ikke helt, hvorfor det ikke blev. Men nu sker det, siger Ingrid Sørensen, der er født og opvokset på vejen.
At Ingrid Sørensen kalder det ”indgangen til Herlev” skyldes, at det traditionelt er den vej man går, når man kommer med s-toget.
Højgravide Mie Frostholm ser også frem til mere grønt og ikke mindst en flot og jævn belægning, der gør det nemmere at køre rundt med barnevognen.
– Jeg synes, det er dejligt, at vejen får et løft, siger hun.
Da far flyttede ind
Borgmester Thomas Gyldal Petersen begynder med at konstatere, at Toggangen er en vej mange Herlevborgere har et forhold til.
– For eksempel var det her min far fik en lejlighed, da han kom til Herlev i 1968. Dengang hed vejen Stationsvej, fortæller han.
– Træerne her er jo en del af en større plan om at skabe flere grønne miljøer. Det handler om rammerne for det levede liv i Herlev. Her får I forskellige træer med forskellige udtryk. Der er ambratræer, pyramideeg, avnbøg og rønnetræer. For eksempel er ambratræet kendt for sine smukke farver i efteråret. I får en farverig toggang. Træer er smukke og de giver liv, og de er gode for klimaet, for træer binder Co2.
– Derfor skal vi have endnu flere træer i Herlev, og vi er godt i gang, siger Thomas Gyldal Petersen.
Prioriteringen af de grønne bymiljøer er indskrevet i Herlev Kommunes nye klimahandlingsplan. Det omfatter adskillige større anlægsprojekter, eksempelvis oppe i ’Den grønne akse’ ved Kildegårdsskolen Vest og Rådhus Hjortespring, hvor der netop er blevet plantet mere end 1.000 træer og buske.
- Vi har også fornyet vejtræerne ved ungdomsskolen og på Turkisvej i efteråret og nu er turen så kommet her til Toggangen. Og vi skal videre, siger borgmesteren.