Tæt samarbejde førte til hurtig handling over for kriminelle unge

Publiceret 26-05-2023

Herlev Kommune og politiet har været i tæt samarbejde om de kriminelle unge, der har stået bag røveri og overfald på andre unge

Tirsdag den 23. maj anholdt Københavns Vestegns Politi fem unge på mellem 14 og 15 år. Efter at være fremstillet i retten i Glostrup blev en 15-årig dreng varetægtsfængslet i fire uger.

Anholdelserne fandt sted på baggrund af et røveri mod tre unge søndag aften den 7. maj ved Kildegårdskolen i Herlev.

En af de unge mistænkte er samtidig dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev. Overfaldet fandt sted i slutningen af februar 2023. Sagen er sidenhen anket.

Leder af lokalpolitiet i Herlev, politikommissær Lars Jørgensen, har i forbindelse med anholdelsen oplyst de fem er en gruppe af utilpassede unge fra forskellige kommuner, som politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder.

Hurtig indsats

At politiet så hurtigt kunne skride til handling, skyldes det tætte samarbejde, der har været mellem politiet og kommunens SSP-medarbejdere og fagpersonale kommunens center for børn-, unge og familier.

Direktør i Herlev Kommune Arne Eggert udtaler, at kommunen har sat alle kræfter ind på at dæmme op for den kriminelle adfærd, der på kort tid har udviklet sig blandt et mindre antal unge drenge.

– Vi har set nogle meget uheldige og alvorlige begivenheder med unge, der overfalder andre unge. Det har politiet nu sat ind overfor, og det er godt. I Herlev Kommune er vi opmærksomme på, at sagen påvirker elever i skolerne, forældre med flere. Vi har sat alle kræfter ind på at håndtere situationen, siger Arne Eggert og tilføjer:

– Det er vigtigt, at vi får bearbejdet den følelse af utryghed og bekymring, som den her slags ubehagelige hændelser skaber. Derfor er det også vigtigt, at der foregår en samtale med både de større og yngre elever i skoler og i klubber, siger han.

De unge med den kriminelle adfærd kommer fra Herlev, København, Ballerup og Lyngby-Taarbæk kommuner. Derfor har sagen også indbefattet et stort samarbejde med andre kommuner.

Efterforskningen af de unges handlinger fortsætter efter arrestationen og varetægtsfængslingen.

– Både politiet og kommunen vil meget gerne høre fra borgere, der har oplysninger, som kan kaste yderligere lys over den seneste tids alvorlige begivenheder, siger Arne Eggert.

Sidder man inde med oplysninger, man mener kan være af interesse for politi og SSP, kan man kontakte Herlev Kommunes tryghedskonsulent Linda Liebst på telefon 21545894.