Endnu flere trygge borgere i Herlev

Publiceret 28-06-2023

Næsten ni ud af ti herlevborgere svarer, at de føler sig trygge i deres nabolag ifølge Justitsministeriets tryghedsundersøgelse. Det gør herlevitterne til nogle af politikredsens mest trygge borgere.

Generelt føler flere danskere sig trygge og flere har tillid til politiet. Det viser Justitsministeriets nyeste tryghedsmåling, der netop er offentliggjort i dag onsdag 28. juni. Den tendens slår også igennem i Københavns Vestegns Politis område.

Mere end otte ud af 10 – 84,6 procent – af borgerne i politikredsen anfører, at de grundlæggende var trygge i deres nabolag. Det er 3,4 procentpoint flere end året før, viser justitsministeriets undersøgelse.

Herlev topper

Blandt politikredsens 11 kommuner er tryghedsfølelsen i top blandt borgerne i Herlev. Næsten 9 ud 10 - 86,9 pct.- svarer de føler sig trygge. Herlev deler dermed andenpladsen med borgerne i Vallensbæk og Hvidovre. Gladsaxe topper med er 87,5 pct. af borgerne, der føler sig trygge.

For Herlev Kommunes vedkommende er tryghedsfølelsen steget fra 79,2 pct i 2019 til 85,3 pct i 2021 og nu 86,9 pct i 2022.

Politidirektør i Københavns Vestegns Politi Kim Christiansen glæder sig over den fortsat positive udvikling. Han glæder sig også over, at Justitsministeriets undersøgelse viser en stigende tillid til politiet.

– Vi rykker ud døgnet rundt, året rundt for at hjælpe vores borgere, og det glæder mig virkelig, at borgerne mærker, at de kan regne med os, hvis de har brug for politiets hjælp, siger politidirektør Kim Christiansen.