Fejring af den årlige Flagdag

Publiceret 04-07-2023

Hvert år den 5. september afholdes Flagdag for veteraner og pårørende som en anerkendelse og tak for den indsats, de har ydet for Danmark. I den anledning vil Herlev Kommune gerne invitere veteraner og pårørende til Flagdag på Flyvestation Værløse tirsdag den 5. september 2023 kl. 16.00 til 18.30.

Som noget nyt har Furesø Kommune og Herlev Kommune valgt at gå sammen om afholdelsen af Flagdag for veteraner og pårørende på Flyvestation Værløse med dens storslået natur og 3 km lange landingsbane som den historiske ramme for arrangementet.

Arrangementet vil finde sted i de gamle hangarer, som til dagligt huser Værløse Flyhistoriske Hangar og deres udstilling af ældre kampfly og helikoptere, som blandt andet F-16, F104 Starfighter og F35 Draken. Som noget særligt kan man røre og endda sidde i de fleste af flyverne, samt få fortalt både fakta og historier om dem af engageret frivillige fra Værløse Flyhistoriske Hangar.

Desuden vil der være udstilling af redningskøretøjer, som igennem flyvestationens historie har gjort tjeneste, samt diverse pansrede og almindelige køretøjer udlånt af Hæren.

Endelig forventes det, at der vil være overflyvninger, fra Hercules transportfly, redningshelikopteren, og den til dagen festligt malede F16. Udover muligheden for at gå på opdagelse i ovenstående, vil der være et særligt tegneområde for børnene.

Arrangementet vil byde på taler og lidt godt til ganen. Der vil være frugt og sandwich, vand, øl og mousserende vine samt en kaffevogn fra Bekkers Kaffe.

Alle veteraner er velkommen til at bære uniform, medaljer og insignier.

Om Flyvestation Værløse

Fra de første soldater flyttede ind i teltlejre på markerne i Jonstrup omkring 1910’erne over 1950’erne, hvor startbanen blev anlagt og helt frem til 2008, hvor Forsvaret forlod området, har det, vi i dag kender som Flyvestation Værløse, været både samlingssted, udsendelsessted og velkomststed for udsendte og deres pårørende i hele Nordsjælland.

Tilmelding

Invitationen omfatter alle borgere, som har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet og Sundhedsvæsenet. Familiemedlemmer og øvrige pårørende er også velkommen.

Tilmelding skal ske senest tirsdag den 29. august 2023 via veteran@herlev.dk eller telefonnummer 40183590. Angiv gerne hvor mange voksne og hvor mange børn, der deltager.

Transport:

Bemærk at Herlev Kommune arrangerer gratis transport fra Herlev Rådhus til Flyvestation Værløse og retur for jer, som måtte have behov herfor. Hvis I ønsker at benytte jer heraf, skal det angives ved tilmelding.

Adresse

Værløse Flyhistoriske Hangar, Hangar 2, Helikoptervej 2, Jonstrup, 3500 Værløse (indgang til p-plads via Perimetervejen).