Hun får smilet frem og gør livet med Parkinson nemmere

Publiceret 06-12-2023

Sus Nilsson fik tildelt Herlev Kommunes Handicappris 2023 for sit store arbejde med at oplyse og skabe motiverende fællesskaber for folk med Parkinson.

Sus Nilsson (th.) fik overrakt prisen af formand for handicaprådet Gitte Friberg Bomholdt.

”Du er god til at skabe opmærksom om Parkinson og de muligheder, der er for, at mennesker med en kronisk lidelse kan få kvalitet og samvær i deres liv,” sagde Gitte Friberg Bomholdt, der er formand for Sundheds- og Voksenudvalget og formand handicaprådet i Herlev blandt andet om Sus Nilsson.

Ordene faldt på Rådhus Hjortespring mandag aften, hvor Herlev Kommunes handicappris blev uddelt.

Prisen gives til en person, som er blevet bemærket for den indsats hun eller han gør for borgere med funktionsnedsættelse i Herlev.

Og det gør Susanne Nilsson – kendt som Sus – i den grad. Gitte Friberg Bomholdt påpegede, at der ikke var tvivl om, at prisen i år skulle gå til Sus Nilsson.

” Du skal have prisen, fordi du i det daglige finder veje, der gør livet med Parkinson lidt nemmere. Du ser muligheder og ikke begrænsninger. Du har i hele dit liv været aktiv på motionsfronten, og du ved, hvad holdmotion betyder for fællesskabet, motivationen og det gode liv. Med og uden funktionsnedsættelse. Derudover er du ihærdig, når det handler om at finde plads til, at borgere kan mødes, lave fitness, danse og grine sammen. Og finde ro gennem meditation”, sagde Gitte Friberg Bomholdt.

Formanden henviste til den aftale, som Sus Nilsson fik lavet med fodboldklubben B73’s om at benytte deres lokaler til et særligt tilbud til Parkinsonramte.

At Sus Nilsson kan skabe motivation, begejstring og glæde beviste hun ved at få de mere end 50 fremmødte til prisoverrækkelsen ud på gulvet til en dans, der fik smilet frem.

Mere motiverende

Prismodtageren er meget stolt og beæret over at have fået prisen.

”Det er en anerkendelse, der giver blod på tanden. Jeg vil fortsat sprede budskabet og oplysningen om Parkinson. Netværk og træning er lige så vigtigt som medicin. Jeg mærker på egen krop, hvor vigtigt, den daglige træning er. Derfor er det tilbud vi har i B73 enormt vigtigt. Det er trygt rum at være i, hvor vi træner og deler oplysninger om Parkinson. Det er en stor motivation at vide, at der er nogle der sidder og venter på en, siger Sus Nilsson, der selv fik konstateret Parkinson for otte år siden.

Oplysning og synlighed er centralt, mener Sus Nilsson. I august i år var hun med til at udvikle samarbejdet med Herlev Kommune og Parkinsonkoordinatoren.

”Herlev Kommune er en af de i alt 13 kommuner i Danmark, der har en Parkinsonkoordinator. Det er virkelig godt, at det skal der gøres opmærksom på. Der har jeg sammen med kommunen været med til at drøfte initiativer, siger Sus Nilsson, der nyder de mange blomster i sit hjem.

”Jeg har aldrig fået så stor en buket og så mange blomster", siger Sus Nilsson.