Enghuset kan hejse det grønne flag

Publiceret 25-08-2023

Daginstitutionen Enghuset har gjort natur og miljø til en del af børnenes hverdag. Det har gjort dem fortjent til Friluftsrådet anerkendelse. Som den første institution i Herlev kan Enghuset hejse et Grønt Spirer-flag.

Kongosneglen er sjov fætter. Den er kæmpestor – på størrelse med en voksen hånd - og lever i et terrarium ved siden af guldfiskene på stuen i daginstitutionen. På hylderne står udstoppede fugle sammen med puslespil og legoklodserne.

Enghusets leder Maria Gallardo tager kongosneglen op i hånden.

– Børnene synes de er sjove. Det handler om at give børn en oplevelse og erfaring med dyr og naturen – at gøre naturen til et tema i børnenes hverdag, forklarer lederen om baggrunden for, at de nu kan hejse Grønne Spirer Flaget.

Flaget er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Grønne Spirer fokuserer på udeliv, natur og miljø og en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne.

Skærper sanserne

I begrundelsen for at give Enghuset det grønne flaget, skriver Friluftsrådet blandt andet:

”I år har Enghuset arbejdet med at inddrage naturen i børnenes hverdag ved forskellige aktiviteter i og omkring naturen. Siden 2021 har de samarbejdet med Naturcenter Kildegårdens naturformidler, som én gang ugentligt har faciliteret dagsturer og grønne projekter på de enkelte stuer, hvilket har givet pædagogerne og børnene inspiration til, hvad de kan lave af forskellige naturaktiviteter. I år har de udarbejdet et årshjul med diverse temaer og dertilhørende aktiviteter tilpasset årstiderne, som de har arbejdet ud fra.”

– Vi arbejder med at give børnene respekt for naturen, så de kan vokse op og nyde den. Vi oplever, at børnene får et andet blik og en sans for naturen, og det forplanter sig ud i familien, siger Maria Gallardo.

– Dertil kommer, at vores fokus på natur og miljø, har hjulpet os til at få en fælles retning for vores pædagogik og har givet os et godt arbejdsmiljø, siger Maria Gallardo.

Det grønne flag fejres på behørig vis, når Enghuset holder deres udsatte sensommerfest den 28. september. Her kommer borgmester Thomas Gyldal Petersen og deltager i flaghejsningen.