Nu er Børnehuset Edison åbnet i Glødelampekvarteret

Publiceret 17-04-2023

Fredag var der officiel åbning med taler og fremvisning, og mandag er de første 26 børn startet.

I den kommende tid kommer Glødelampekvarteret til at vrimle med barnevogne, løbecykler og glade børn og deres forældre.
Børnehuset Edison åbnede officielt fredag den 14. april, og mandag den 17. april er de første 26 børn startet i den nye daginstitution.
Det glæder den nye dagtilbudsleder Marina Krømmelbein.
– Vi har knoklet for at blive klar og skabe et fantastisk dagtilbud. Vi glæder os enormt meget til at byde velkommen indenfor og skabe rammerne for en tryg og udviklende hverdag for børn, forældre og medarbejderne. Det er fantastisk at få muligheden for at bygge et børnehus op fra bunden og skabe det fundament, som institutionen skal hvile på fremadrettet, siger Marina Krømmelbein.

Opkaldt efter Thomas Edison

Børnehuset Edison er opkaldt efter opfinderen og videnskabsmanden Thomas Edison, der var ophavsmand til Glødelampen.
Og i det nye børnehus bliver der også masser af plads til kreativitet, leg og nysgerrighed.
– Vi har valgt at lægge vægt på, at børnene er medbestemmere, når de vælger aktiviteter til og fra. Ligesom der er i indretningen, er taget højde for at alle rum nemt kan ændre karakter og tilpasses børnegruppen. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere gjort enormt meget ud af farverne, indretningen og forsøgt at sørge for, at det hele er funktionelt og understøtter det pædagogiske sigte, siger Marina Krømmelbein.

Flere børnefamilier i Herlev Syd

Børnehuset Edison bliver daginstitution nummer 17 i Herlev, og borgmester Thomas Gyldal Petersen glæder sig over, at Herlev er et sted, hvor børnefamilier vælger at slå sig ned.
– Herlev er igen barnevognenes by. Det er vi rigtig stolte af. Det er både et privilegie og et stort ansvar at få lov at danne rammerne om børn og unges liv og opvækst, og derfor er vores daginstitutioner også afgørende for byen. Med Børnehuset Edison bliver der også her i Herlev Syd et tilbud til børnefamilierne, som jeg glæder mig rigtig meget til at følge, siger Thomas Gyldal Petersen, der også holdt tale til den officielle åbning.
Der er udsigt til at institutionen er fyldt op i løbet af foråret 2024, og der er plads til op mod 150 børn.
Er man nysgerrig på at høre mere om institutionen kan man kontakte dagtilbudsleder Marina Krømmelbein på marina.krommelbein@herlev.dk