Herlev giver en hånd til alle vores børn

Publiceret 04-04-2023

I forbindelse med indsamlingsshowet for udsatte børn i Danmark, som sendes direkte fra Herlev, er der lavet en særlig Herlev indsamling.

Landsindsamlingen, som Røde Kors og TV2 står for med støtte fra DBU og Fodboldfonden, har fået et lokalt islæt. Der er nemlig lavet en særlig indsamlingsside, hvor alle kan oprette deres egen indsamling eller donere direkte. Dermed kan man i fællesskab frem mod den 15. april skabe et særligt Herlev-resultat. Flere er allerede i gang.

Se indsamlingen og opret din egen her

Lokalformanden for Herlev Røde Kors, Camilla Buur glæder sig over den særlige indsamling. Der er nemlig brug for gode bidrag, også til Herlevfamilier.

- Jeg synes det bliver spændende at se, hvad vi kan udrette sammen. Min drøm er selvfølgelig, at vi får samlet sindssygt mange penge sammen. Og så er det også vigtigt, at flere får et kendskab til de udsatte børnefamilier, siger Camilla Buur og fortsætter:

- Lad os vise hvad Herlev kan. Herlev er god kommune, hvor man går op i, at børn har det godt. Borgmester og hele kommunalbestyrelsen bakker op. Der er en vilje til at gøre en forskel, siger lokalformanden.

Herlev passer på Herlev

At der er udsatte børn og familier i Danmark kender Camilla Buur alt til. Landstendensen, hvor flere familier søger hjælp hos Røde Kors, fordi pengene ikke slår til, mærkes også i Herlev.

- Vi kan mærke, at behovet er stigende. Der er flere, der søger for eksempel julehjælp. Der er mange børn og familier, der har det svært. Det kan også være svært at tage mod hjælp. Det hjælper med større åbenhed omkring det. Det hjælper indsamlinger som denne med til, siger Camilla Buur.

Lokalformanden og de 180 frivillige i Herlev Røde Kors kan også få glæde af de penge der samles ind gennem liveindsamlingen i Herlev Hallerne lørdag 15. april.

For eksempel kan de søge midler til de familienetværk, som de driver, og som der er stigende efterspørgsel til.

- I familienetværket kan vi tilbyde børn at være en del af et fællesskab og give dem nogle oplevelser. De spiser sammen en gang om måneden. Det er altid sidst på måneden, hvor vi ved det er svært at få råd til mad. De har nogle hyggelige timer, hvor de laver maden samme. Børnene kan få lektiehjælp og mødrene kan måske få hjælp til en jobsamtale. De kan hjælpe, støtte og inspirere hinanden, fortæller Camilla Buur.

Familienetværket laver også aktiviteter for børnene en weekend om måneden.

- Det kan være bowling, en tur i biografen eller en båltur i skoven. Det betyder meget for børnene. Det er et frirum, hvor de er sammen med andre på lige fod, hvor det pres de måske føler i skolen og andre sammenhænge ikke er der, siger hun.

Pengene fra Røde Kors indsamlingen kan også bruges til en tiltrængt økonomisk håndsrækning.

- Vi kan give en håndsrækning til for eksempel at holde en fødselsdag eller en konfirmation eller lignende. Nogle af de her familier har simpelthen ikke råd til at holde fødselsdag. Især efter inflationen har gjort det hele meget dyrere, forklarer Camilla Buur.

Foto: Camilla Buhr, Lokalformand for Røde Kors Herlev