Sammen sparer vi på energien

Publiceret 08-11-2022

El og varme er blevet dyrt, fordi der mangler energi i Europa. Energistyrelsen giver os de bedste spareråd til vintersæsonen.

Ved at følge Energistyrelsens spareråd, bliver din el- og varmeregning mindre. Sparer vi på energien sammen, sikrer vi også, at der er energi nok til alle gennem vinteren.

De bedste spareråd:

  • Skru ned for varmen: Du sparer 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer én grad ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, og hold mindst 18 grader, så der ikke kommer skimmelsvamp.
  • Brug mindre varmt vand: Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på varmen ved at tage kortere, koldere bade og vaske hænder i koldt vand.
  • Sluk for unødvendigt strømforbrug: Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurder, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke den gamle kummefryser.
  • Sluk for radiatoren, mens du lufter ud: Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i 5 minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen, og skru ned for varmen i god tid inden.
     

SparEnergi.dk kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens Rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig igennem og se, hvordan du kan klæde den bedre på til at stå imod vinteren.

Når vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer, får vi ikke kun store energibesparelser – vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning.

Klik her for at få mere information om spareråd, og hvordan du sikrer din bolig til vinteren