Herlev vil give ukrainske flygtninge den bedst mulige hverdag

Publiceret 04-03-2022

Herlev Kommunalbestyrelse står sammen om at byde ukrainske flygtninge velkommen og vil sikre en tryg og støttende modtagelse.

Det er en tragisk og helt igennem ulykkelig situation, som nu sender ukrainere på flugt fra bomber og russiske styrker. En del ukrainere vil ankomme til Danmark og blive fordelt ud til landets kommuner.

Her i Herlev er vi i fuld gang med at forberede, hvordan vi tager godt imod de ukrainske flygtninge og sikrer, at de får den nødvendige og tiltrængte hjælp og støtte – og igen kan opleve en tryg og meningsfuld hverdag.

Det er det bedste, vi i Herlev kan gøre for disse mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning.

Sådan lyder udmeldingen fra en samlet kommunalbestyrelse, der opfordrer herlevborgere, som vil hjælpe, til at gøre det inden for organiserede rammer.

Det er også vigtigt, at ukrainske flygtninge, som ankommer til Herlev, registreres hos Udlændingestyrelsen.
 

Herlev Kommunalbestyrelse meddeler, at:

  • Der forventes modtagelse af op mod 100 ukrainske flygtninge i Herlev, fortrinsvis kvinder og børn.
  • Der er oprettet en operationel task force, som allerede er i gang med at forberede og koordinere den indsats, som skal gøres for de ukrainske flygtninge, der kommer til Herlev.
  • Målet for Herlev bliver at skabe rammer for de ukrainske flygtninge, som giver dem en følelse af hverdag – herlevborgere, foreninger, herboende ukrainere m.fl. kan yde et væsentligt bidrag i den henseende.
  • De relevante dele af forvaltningen sørger for, at ukrainske flygtninge, udover indkvartering, oplever en indgang til Herlev og en medmenneskelig modtagelse, hvor de rådgives og vejledes – samt screenes for eventuel psykologisk hjælp – med henblik på en naturlig indslusning i kommunens pasnings-, undervisnings- og aktiveringstilbud.
  • Der afventes pt. den særlov, som i disse dage forhandles blandt folketingets partier, da lovgivningen vil udstikke nødvendige retningslinjer for den formelle del af modtagelsen.

 

Herlev Kommune oplyser desuden, at:

  • Herlev Kommune hverken har nogen former for investeringer med relation til Rusland eller har køb eller direkte transaktioner med russiske virksomheder.

 

Læs mere om, hvordan du som borger, I som forening m.fl. kan yde hjælp og bistand ved at klikke her.