Ekstra julehjælp til Røde Kors

Publiceret 15-12-2022

Herlev Kommune støtter Røde Kors Herlev med 30.000 kr. til uddeling af julehjælp. Det betyder, at endnu flere familier kan søge om økonomisk hjælp til julen.

Inflation og stigende priser på mad og forbrugsvarer har skabt en øget efterspørgsel på julehjælp hos de frivillige organisationer. Julehjælpen er en økonomisk støtte til de familier, som ikke har råd til at holde jul. Hos mange familier er julen fyldt med store bekymringer omkring økonomi, hvis der for eksempel ikke er råd til julemiddag, juletræ eller gaver.

I den forbindelse har Sundheds- og Voksenudvalget i Herlev Kommune valgt at støtte julehjælpen hos Røde Kors Herlev med 30.000 kr. Den beslutning vækker glæde hos borgmester Thomas Gyldal Petersen: ”De glæder mig, at Sundheds- og Voksenudvalget har besluttet at bidrage til Røde Kors julehjælp. Det giver Røde Kors mulighed for at hjælpe endnu flere familier i Herlev med at få en god juleaften”.

Midlerne kommer fra puljen ”støtte til tværgående frivilligt arbejde”, også kaldet § 18 midler, som ikke blev opbrugt i 2022 på grund af manglende ansøgninger. Det gav Herlev Kommune en økonomisk mulighed for at bidrage til Røde Kors julehjælp.