31. mar 2022

Afhentning af haveaffald

Du kan få afhentet haveaffald én gang om ugen, hvis ikke du har mulighed for at kompostere i din egen have.

Vinteren er ovre og foråret skudt i gang. Det giver anledning til at haven benyttes oftere, og det kan genere haveaffald.

Vi anbefaler, at du komposterer det lokalt i din egen have. Hvis det ikke er muligt, kan Herlev Kommune afhente det og køre det til et anlæg, hvor det omdannes til kompost. Der må derfor ikke være urtepotter, dyrestrøelse, jord eller rødder i affaldet.

Vi henter dit haveaffald én gang om ugen fra den 1. april til den 30. november på en fast ruteindsamling. Haveaffaldet skal stilles frem på fortovet foran din ejendom tidligst aftenen før og senest kl. 7.00 på afhentningsdagen. 

Her er 3 måder at få afhentet dit haveaffald på: 

  • Samle affaldet i en grøn 140 liters beholder. Du kan købe den via selvbetjeningsordningen eller på Genbrugsstationen (kun MobilePay eller kontantbetaling). Vær opmærksom på, at din beholder ikke bliver for tung. Skraldemanden kan godt afvise at tømme den, hvis han frygter, at gribekanten knækker i tømningen pga. for meget vægt.
  • Bundte affaldet i maks. 1 meter i længden. Grene må maksimalt have en diameter på 15 cm.
  • Samle affaldet i en papirsæk. Sækken må ikke lukkes med snor og må maks. veje 15 kg. Sækkene kan du købe på Genbrugsstationen eller i dagligvarebutikker, byggemarkeder og lignende. Vær opmærksom på, at du ikke må benytte en sæk, hvor der står "dagrenovation" på. 

 

Link til køb af haveaffaldsbeholder via selvbetjeningen (300 kr.): www.herlev.dk/affald