Coronavirus

Herunder finder du den vigtigste coronainformation fra Herlev Kommune. Vi opdaterer løbende siden, så du som borger eller I som virksomhed i Herlev ved, hvordan du/I bedst muligt forholder dig under den nuværende situation med coronavirus.

Senest opdateret den 12. november 2020.

Kontakt Borgerservice og Jobcenter

For at begrænse spredningen af coronavirus har Borgerservice og Jobcentret på Herlev Rådhus kun åben for personligt fremmøde, hvis du har en aftale.
 

Krav om mundbind eller visir

Fra onsdag den 11. november 2020 skal du bære mundbind eller visir, når du besøger Borgerservice og Jobcentret på Herlev Rådhus. Du kan tage mundbindet af, når du sidder ned f.eks. i mødelokale og samtalerum, men ikke i områder med offentlig adgang.

Se de aktuelle åbningstider og bestil tid i Borgerservice

Krav om mundbind eller visir

For at begrænse spredning af coronavirus har sundhedsmyndighederne besluttet, at indføre krav om brug af mundbind eller visir indendørs på steder med offentlig adgang. Husk at medbringe mudbind følgende steder:

  • Borgerservice og Jobcentret på Herlev Rådhus.
  • På sundheds- og ældreområdet samt visse dele af socialområdet.
  • I visse lokaler, hvortil offentligheden har adgang, herunder detailhandlen og lokaler, hvor der udøves kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.
  • I visse lokaler på uddannelsesinstitutioner (ungdoms-, voksen- og videregående uddannelser) i visse situationer.
  • I den kollektive trafik.
  • På serveringssteder.

Kravet om brug af mundbind indendørs på steder med offentlig adgang gælder foreløbigt frem til 2. januar 2021. Se de øvrige restriktioner på coronasmitte.dk

Udlevering af mundbind

Herlev Kommune udleverer mundbind til socialt udsatte borgere og studerende. Mundbindene kan hentes uden forudgående aftale i Borgerservice i åbningstiden. Der udleveres 5 stk. ad gangen.

Åbningstider i Borgerservice:

Mandag: 09.00 - 14.00

Tirsdag: 09.00 - 14.00

Onsdag: 09.00 - 14.00

Torsdag: 13.00 - 18.00

Fredag: 09.00 - 14.00

Isolationsophold

Er du coronasmittet, og har du problemer med at isolere dig i dit hjem.

Vi hjælper dig med at finde en midlertidig isolationsfacilitet, hvis du:

 

Inden indkvartering skal du:

  • dokumentere, at du er smittet via Sundhed.dk eller gennem din egen læge.
  • være selvhjulpen og kun have lette coronasymptomer.

Børn og unge under 18 år, der er smittede, kan komme i betragtning, hvis en voksen fra hjemmet hjælper med indkvarteringen, og den unge lever op til kriterierne.

Hvis du vil vide mere om indkvartering på en isolationsfacilitet, kan du kontakte Visitationen mellem klokken 9.00 og 14.00 på hverdage på telefon 44 52 62 92. I weekender og på hverdage mellem klokken 14 og 9.00 kontaktes hjemmesygeplejen på telefon 2177 6122.

Besøgsrestriktioner på plejehjem

Den 30. september forlængede Styrelsen for Patientsikkerhed påbuddet om besøgsrestriktioner på alle plejeboliger i kommunen. Påbuddet er gældende indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbuddet eller fastsætter et nyt påbud, dog senest indtil 1. marts 2021, hvor bekendtgørelsen ophæves.

Påbudet betyder, at boere på plejehjem udelukkende må få indendørs besøg ved kritisk sygdom - eller af hver én udvalgt nær pårørende.

Læs mere om besøgsrestriktioner på plejehjem

Restriktioner for idræt- og foreningsliv

Idræts- og foreningsativiteter kan stadig afholdes i Herlev, så længe myndighedernes retningslinjer overholdes.  Herlev Kommune henviser til retningslinjer fra Kulturministeriet for idræt- og foreningsliv samt til de generelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Er foreningen medlem af et forbund, landsorganisation og/eller brancheorganisation, som repræsenterer en del af kultur-, forenings eller idrætslivet, kan der også fra de respektive forbund være udarbejdet specifikke retningslinjer, der skal følges. Du kan finde retningslinjer på forbundets hjemmeside.

Brugen af kommunale faciliteter sker under forudsætning af at foreningerne påtager sig ansvaret for at overholde alle gældende retningslinjer fra myndighederne vedrørende Covid-19.

Se retningslinjerne for idtæts- og foreningslivet i Herlev