For dig der bor i hus

Bor du i villa eller privat rækkehus er du omfattet en række affaldsordninger, se her hvilke.

Restaffald og miljøboks

Restaffald

 • Restaffald henter vi én gang om ugen eller hver 14. dag efter dit ønske.
 • Sommertømning fra uge 27-33: Alle får tømt hver uge, også selvom du er tilmeldt 14 dages tømning.
 • Restaffald tømmes fra 125 liter sæk, 140 liter eller 240 liter beholdere på hjul.
 • Vi tømmer ikke restaffald den 25. december og den 1. januar, så har du tømmedag der, får du hentet dagen før. Hent din personlige tømmekalender.
 • Har du ekstra affald, kan du købe mærkater til en ekstra sæk hos Borgerservice på Rådhuset, Genbrugsstationen eller på Herlev Bibliotekerne. Sæt mærkatet på en klar sæk og sæt den sammen med din restaffald. Sække uden kommunens mærkning tages ikke med

Miljøboks

 • Miljøboksen sætter du på låget af din restaffaldsbeholder inden kl. 7 på tømmedagen, når du ønsker at få dem tømt. Så bytter skraldemanden den til en tom.
 • Miljøboksen er til farligt affald og småt elektronik. Fx kan du komme beholdere til kemikalier eller dine brugte batterier, energisparepærer og din udtjente mobiltelefon i miljøboksen.
 • Vær omhyggelig, når du pakker dit farlige affald. Hvis den ikke bliver pakket og håndteret rigtigt, kan det være farligt at transportere og håndtere.
 • Sørg for at miljøboksen er lukket rigtigt, inden du stiller den ud til afhentning.
 • Husk at skrive navn på miljøboksen. For at leve op til de lovmæssige krav, skal du skrive navn og adresse på det klistermærke, som sidder på miljøboksen. Hvis boksen er uden navn, bliver den desværre ikke hentet.

 

Restaffald - Din tjekliste til en god adgangsvej

Skraldemændene skal nemt kunne komme hen til din restaffaldsbeholder. Derfor skal vejen hen til din restaffaldsbeholder/sæk leve op til disse krav:

 • Din beholder/sæk må max stå 50 meter fra vejen
 • Et jævnt, plant og fast underlag af fx fliser, beton eller asfalt
 • Ingen trin
 • Stigninger på max 10 %
 • Vejen skal være ryddet for sne og saltet/gruset
 • Mininum 2.1 meter frihøjde på adgangsvejen. Beskær træer og buske, så de ikke går ind over adgangsvejen
 • Minimum 1 meter bred adgangsvej
 • Har du sækkestativ, skal lågerne let kunne åbnes
 • Ingen forhindringer, fx cykler eller haveredskaber
 • Havelåger skal kunne stå åbne af sig selv
 • Adgangsvejen skal være oplyst

Lever din adgangsvej ikke op til kravene, kan du altid vælge at stille beholder/sæk ud til fortovet senest kl. 7 på tømmedagen.

 

Madam Skrald - plast, papir, metal og glas

I tvivl om sortering? Slå op i sorteringsguiden

Madam Skrald er en beholder til fire typer emballageaffald: papir, plast, glas og metal. Vi oplever for tiden mange fejlsorteringer og det betyder, at du kan opleve, at skraldemanden ikke tømmer din beholder. Hjælp os med fortsat at sikre høj kvalitet i dit affald od undgå, at din beholder ikke bliver tømt.

3 huskeregler kan hjælpe dig på vej

 1. Ingen pap, pizzabakker, mælkekartoner eller karton i papirrummet. Bestil i stedet en gratis papbeholder.
 2. Chipsposer, kaffeposer og emballage med en blank inderside skal til restaffald
 3. Metalrummet er til metalemballage og altså ikke brugsgenstande af metal.

Derudover skal du vide:

 • Vi tømmer Madam Skrald hver 4. uge
 • Husk at stille beholderen ud til skel med håndtaget ud mod vejen, når den skal tømmes.
 • Beholderen skal stå fremme senest kl. 7 på tømmedagen.
 • En overfyldt beholder kan ikke tømmes, da der er risiko for at affaldet falder ved siden af, og ender i det forkerte rum. Sørg derfor for, at indholdet ikke overstiger beholderens kanter.
 • Har du meget plast, kan du sætte en klar sæk ved siden af din Madam Skrald på tømmedagen.

Storskrald og pap

I tvivl om sortering? Slå op i sorteringsguiden

Storskrald hentes i fast ruteindsamling hver 14. dag. Storskrald og papbeholderen (hvis du har sådan en) sætter du ud på fortovet senest kl. 7. på tømmedagen. Tingene skal stå adskilt og være let at komme til, så det er let for skraldemanden at sortere det på sin bil.

Vi henter ikke storskrald den 25. december og 1. januar.

3 tommefingerregler til storskrald

Det er en god ide at bruge disse tre huskeregler, når du stiller storskrald ud. På den måde er det let for skraldemanden at fordele det på sin bil, og du passer godt på ham.

 1. Er det skilt ad?
 2. Er det sorteret?
 3. Er det lettilgængeligt?

Storskrald skal sorteres i følgende kategorier:

Stort indbo

Møbler, gulvtæpper og springmadrasser. Er dit møbel over 1 meter skal det så vidt muligt deles i mindre stykker.

Stort jern og metal

Stegepander, gryder, cykler, haveredskaber, barnevognsstel og andet stort og solidt jern og metal kan du stille til storskrald. Sæt en seddel på, hvor der står "storskrald" på cykler, barnevogne, gamle affaldsstativer og græsslåmaskiner, så skraldemanden ikke er i tvivl om, at han skal tage det med.

Pap

Rent pap, karton, æggebakker, bølgepap bundter du med snor eller putter det i en stor papkasse. Du kan også putte det i papbeholderen, hvis du har sådan en. Har du ikke det, kan du bestille den. Den er gratis.

Elektronik

Hårde hvidevarer, computere og tv sættes frit ved skel. Småt elektronik kan du putte i din miljøboks. Har du meget småt elektronik kan du samle det i en klar sæk og sætte til storskrald.

Hård plast - dunke og havemøbler

I denne fraktion indgår større emner, der ikke kan være i Madam Skrald eller i en kube. For eksempel store spande, baljer, dunke, køleboks, havemøbler. Læg så vidt muligt emnerne i en klar sæk. Hvis ikke det kan være i en sæk stiller du det løst. Sækken må ikke indeholde fødevarer.

Keramik og porcelæn

Har du en lille smule porcelæn kan du lægge det i din miljøboks. Større emner afhentes løst eller i plastspand på max 15 liter.

Rest efter sortering

Når du har sorteret dit affald, er der en rest tilbage, som skal tilforbrænding. Det er flamingo, dæk fra cykler, knallerter, trillebør og sækkevogn, skumgummi, plexiglas, gavepapir, gavebånd, ringbind, Pak det i en klar sæk og sæt ud til storskrald.

Haveaffald

Haveaffald er græs, grene og afklip fra hække. Når vi henter det hos dig, kører vi til et behandlingsanlæg, hvor det omdannes til kompost. Der må derfor ikke være plast, urtepotter, køkkenaffald, stød, dyrestrøelse eller større mængder jord og rødder i affaldet.

Det er en god ide at kompostere haveaffaldet, så det kan genbruges i din have. På genbrugsstationen kan du frit låne en ukrudtsdamper eller mosmaskine.

Hvornår henter vi?

Vi henter dit haveaffald én gang om ugen fra 1. april til 30. november i fast ruteindsamling. Haveaffaldet skal stilles frem på fortovet tidligst aftenen før og senest kl. 7 på afhentningsdagen. Der er ingen begrænsning i mængde, dog må sække maks. veje 15. kg.

Du kan få hentet dit haveaffald på 3 måder

 • Bundte det i max 1 meter i længden og grene må maksimalt have en diameter på 15 cm
 • Samle det i en grøn 140 liters beholder. Sådan en kan du købe gennem kommunen. Du kan også købe en beholder på Genbrugsstationen dog kun via MobilePay eller kontantbetaling. Vær opmærksom på, at din beholder ikke bliver for tung. Skraldemanden kan godt afvise at tømme den, hvis han frygter, at gribekanten knækker i tømningen pga. for meget vægt.
 • Samle det i papirsæk. Sækken må ikke lukkes med snor og må maks veje 15 kg. Sækkene kan du købe på Genbrugsstationen eller i dagligvarebutikker, byggemarkeder og lignende. Vær opmærksom på, at du ikke må benytte en sæk, hvor der står "dagrenovation" på. Så tager skraldemanden den ikke med, da anlægget ikke må modtage dagrenovation.

Afbrænding

Borgere og grundejere må på egne arealer afbrænde:

 • små mængder rent, tørt brænde på særligt indrettede bålpladser
 • haveaffald Sankt Hans aften.

 

Affaldsteamet i Center for Teknik og Miljø

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
44526443
affald@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 09:00  - 14:00
Tirsdag 08:00  - 14:00
Onsdag lukket  - lukket
Torsdag 09:00  - 17:00
Fredag 09:00  - 14:00
Lørdag  -
Søndag  -