Formål med indsatsen
Indsatsen har til formål at støtte initiativer og arrangementer, der fremmer fællesskab og bidrager til et mangfoldigt, levende og attraktivt byliv i Herlev Kommune. Gennem aktiviteter, der styrker sociale relationer og lokalsamfundets sammenhold, skabes et inkluderende bymiljø med fokus på fællesskab og sammenhængskraft. Indsatsen sigter mod at give flere borgere i Herlev Kommune mulighed for at deltage aktivt i kultur-, idræts- og bevægelseslivet, med særlig opmærksomhed på at nå sårbare og udsatte grupper samt nytilflyttede, der endnu ikke er en del af etablerede fællesskaber. Aktiviteterne skal samle mennesker på tværs af forskelligheder og skabe nye mødesteder, hvor alle – uanset baggrund eller livssituation – kan føle sig velkomne og engagerede i fællesskabet.
Der kan søges midler til både enkeltstående og længerevarende initiativer og projekter, herunder offentlige arrangementer og kulturelle aktiviteter, der styrker sammenholdet og skaber fællesskab på tværs af aldersgrupper, interesser og baggrunde. Desuden opfordres der til samarbejder mellem lokale foreninger og kommunale tilbud, som ønsker at udvikle fællesskabsorienterede aktiviteter.
Hvad kan der ansøges til
- Indsatser og arrangementer der afvikles i Herlev Kommune og som primært henvender sig til Herlevborgere
- Løn til projektleder og koordinator
- Indkøb af materialer
- Andre udgifter der vurderes afgørende for projektets gennemførelse
Hvad kan der ikke søges om tilskud til
- Anlægsbyggeri/anlægsudgifter – herunder renovering
- Indkøb af større materiel af varig værdi, som f.eks. kunstværker, biler, fjernsyn, av-udstyr, kontorudstyr mv.
- støtte til rejseudgifter, husleje eller logi.
- støtte til kommercielle indsatser/arrangementer, der har til formål at generere indtægt eller økonomisk overskud
- støtte til afsluttede projekter/indsatser
- Indsatser, der er støttet af andre kommunale midler
Målgruppe
Herlevborgere
Hvem kan ansøge
Alle foreninger, både folkeoplysende og ikke folkeoplysende foreninger, i Herlev Kommune kan ansøge om midler fra Fællesskabspuljen. Det gælder således f.eks. frivillige sociale foreninger, musikforeninger, kulturelle foreninger, patientforeninger, og boligforeninger. Derudover har virksomheder, borgere og interesseorganisationer også mulighed for at ansøge om midler. Listen er ikke udtømmende og andre aktører kan komme i betragtning, så længe initiativet/aktiviteten foregår i Herlev Kommune og ikke omhandler kommercielle aktiviteter.
Initiativet/projektet må ikke skabe økonomisk overskud for ansøgeren.
Hvor meget kan der ansøges om
Der kan ansøges om op til 100.000 kr. til længerevarende indsatser og op til 25.000 kr. til enkeltstående, fællesskabende arrangementer.
Udbetalte puljemidler skal bruges i samme kalender år, som de udbetales i.
Ansøgning og ansøgningsfrister
Der er to årlige ansøgningsfrister, som afhænger af, hvornår dit initiativ skal finde sted
Ved ansøgning inden den 1. april, skal aktiviteterne igangsættes og afsluttes i løbet af indeværende år. Midlerne bliver derfor også udbetalt i samme år.
Ved ansøgninger inden den 1. november, bliver midlerne først blive udbetalt i det kommende år, hvor aktiviteterne også skal afvikles. Tidspunktet for udbetaling aftales individuelt, så det passer bedst til projektets behov.
Ekstra ansøgningsrunde
Der kan oprettes en ekstra ansøgningsrunde, hvis der vurderes et behov herfor. Information om en eventuel ekstra runde vil blive meldt ud i god tid.
Løbende ansøgninger
Ansøgninger på under 5.000 kr. til enkeltstående arrangementer kan indsendes løbende. Disse ansøgninger behandles løbende og inden for en kort tidsramme, så mindre arrangementer hurtigt kan få svar og igangsættes.
Vurdering af ansøgning
I vurderingen af ansøgningerne lægges der vægt på formålet med det enkelte projekt eller initiativ. Ansøgningen vurderes uafhængigt af ansøgerens øvrige aktiviteter. Efter ansøgningsfristen behandles alle indkommende ansøgninger ud fra en helhedsvurdering, hvor der blandt andet bliver lagt vægt på, at: (opstillet i vilkårlig rækkefølge)
- Indsatserne gavner flest muligt Herlevborgere.
- Indsatserne er nyskabende og ikke tidligere afprøvet.
- Indsatserne retter sig mod borgere der står udenfor et fællesskab.
- Indsatserne fokuserer på områder med få eksisterende foreningsaktiviteter.
Svar på ansøgning
Ved godkendelse af et projekt modtager ansøger en tilsagns meddelelse via e-mail, hvorefter projektet kan igangsættes. Puljemidlerne udbetales i henhold til aftale med ansøger.
Ansøger skal informere om væsentlige ændringer, der opstår efter bevillingen, er givet. Ved afslag på en ansøgning modtager ansøger en e-mail med en begrundelse for afslaget.
Aflægning af regnskab og evalueringer
Ansøger skal indsende regnskab og evaluering baseret på et skema, der fremsendes ved projektets godkendelse. Eventuelle ubrugte midler skal tilbagebetales til Herlev Kommune.