Særligt for børn

Herlev Kommune tilbyder aktiviteter for børn - og tjek også kulturinstitutionernes mange tilbud.
Her kan du læse om aktiviteter og fritidstilbud til børn. Læs bl.a. de spændende film du kan se Skolebio, eller om de mange spændende sommerferieaktiviteter du kan prøve i din sommerferie. Bliv klogere på dine muligheder for at sende dit barn på feriekoloni, eller ta' en tur forbi Naturcenter Kildegården. Se flere aktiviteter og begivenheder i Kalenderen på OplevHerlev.

Skolebio

Herlev Skolebio er Herlev Kommunes filmklub, som i mere end
60 år har indbudt alle skoleelever fra Herlev til at se film, som er udvalgt for de forskellige aldersgrupper.

Sådan bliver du medlem

Det koster kun kr. 100,00 for 5 film.
Læs mere og meld dig ind her 

Hvordan får du program

Programmet uddeles på skolerne. Alle kan få et program af klasselæreren eller af Herlev Skolebios kontakt på skolen. Der lægges også programmer på rådhuset i Borgerservice, i Teaterbio og på bibliotekerne.

Herlev Skolebio er medlem af landsforeningen Danske Børne- og
Ungdomsfilmklubber – DaBUF, som har tilslutning af over 60 klubber og ca. 55.000 medlemmer ud over landet.

DaBUF arbejder bl. a. for, at der i Danmark bliver flere og bedre film for børn og unge.

Daglig leder

Daglig leder af Skolebio er Lise-Lotte Bjørkholt, Hjortespringparken 25, 2730 Herlev. Lise-Lotte kan kontaktes på tlf. 40 10 22 87 eller på mail llb@tdc.dk

Feriekoloni

For 1.-9.klasses elever

Herlev Kommune tilbyder igen i 2020 børn og unge gode oplevelser, hygge, leg og spændende aktiviteter på sommerens kolonier. Holdene er tilpasset de enkelte klassetrin og tilbyder fællesskaber med engagerede og erfarne koloniledere.

Ingeborg
Feriekolonien ligger i Ølsted mellem Frederikssund og Frederiksværk i smukke omgivelser direkte ud til Roskilde Fjord. Ingeborg er en ny nyere koloni med alle moderne faciliteter, og velegnet til børnene i 1. til 3. klasse.

Stavnsklit
Mange borgere i Herlev har dejlige sommerminder fra barndommens lejrskoler på Stavnsklit. Stavnsklit har gennemgået en stor renovering i 2017. Vi opretter et hold for 4.-6. klasse, og et hold for 7.-9. klasse. Stavnsklit ligger tæt på Danmarks måske smukkeste badestrand ved Dueodde på Bornholm.

Tilmelding inden den 7. februar 2020

Link til ansøgningsskema

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller blot vil høre nærmere, er du velkommen til at kontakte:

Herlev Byskole: Martin Gramstrup 4452 5762

Kildegårdskolen: Dan Guul Simonsen 4452 5540

Lindehøjskolen: Mia Blåkildegård Olsen 4452 5564

Ungdomsskolen: 4452 5810

Naturcenter Kildegården

Naturcenter Kildegården er Herlev Kommunes tilbud til borgere - børn som voksne, der har interesse for dyr, natur, miljø og økologi.

Om Naturcenter Kildegården

Kildegården er et naturcenter i det rekreative område Smør- og Fedtmosen. Foldene omkring Kildegården afgræsses af skotsk højlandskvæg, mens markerne dyrkes økologisk.

Hvad kan du opleve på Kildegården?

På Kildegården kan du møde en naturvejleder, køer, geder, får, høns, en skildpadde, en slange og en ferskvandsfisk.

Naturen i Herlev kan bruges til mange forskellige naturoplevelser. På Kildegården kan du vælge mellem mange forskellige arrangementer og oplevelser, hvor børn og voksne lærer om dyr, natur og miljø.

På Kildegården er der masser af muligheder for en spændende dag i naturens tegn - kun fantasien sætter grænser. Hvis du selv har en ide til et arrangement, kan du kontakte naturvejlederen. Arrangementet kan med fordel tage udgangspunkt i elevernes aktuelle undervisning i et eller flere fag.

Du kan også nyde naturen omkring Kildegården, hvor du kan følge en af de spændende stier i Smør- og Fedtmosen. Området har et rigt dyreliv, og du kan bl.a. opleve små gnavere, rådyr, ræve, egern samt mange forskellige fugle.

 

Se video af Kildegårdens dyr

Her får du en lille smagsprøve på nogle af de dyr du kan opleve på Kildegården. Dyrene går ude, så du kan besøge dem når det passer dig. Du kan f.eks. tage ned forbi på en søndagsudflugt eller på din daglige løbetur.

Du kan se flere videoer med spændende historier om naturen og livet på og omkring Kildegården på Kildegårdens hjemmeside.

Kildegården er et tilbud til børn og voksne med interesse for natur og miljø

Naturcenter Kildegården er Herlev Kommunes naturskole. Det er et tilbud til borgere - børn som voksne, der har interesse for natur og miljø.

Naturvejlederen på Kildegården arrangerer offentlige ture for alle Herlevs borgere, og du kan altid tage en tur forbi Kildegården, hvor du kan nyde den rolige natur eller se på dyrene, som går ude hele døgnet.

 

Tilbud til daginstitutioner og skoleklasser

Til hverdag besøger børn fra kommunens daginstitutioner og skoler Kildegården, hvor de kan benytte faciliteter og naturvejledning. Naturvejledningen foregår mest udendørs, men der er også to undervisningslokaler med diverse udstyr. Naturvejledning er gratis for alle institutioner og skoler i Herlev Kommune.

Adresse og kontaktinformation

Naturcenter Kildegården
Klausdalsbrovej 396
2730 Herlev
44 52 57 97
kildegaarden@herlev.dk
Kildegårdens hjemmeside
Kildegaardens facebook

Træffetid
Du kan kontakte Naturcenter Kildegården mandag - torsdag mellem kl.13:00 og 13:30.

Find vej til Kildegården

Nyheder fra Kildegården

Hvis du interesserer dig for natur og miljø eller hvis du bare gerne vil følge med i livet på Kildegården og i hvordan det går med dyrene, kan du følge med på Kildegårdens blog eller på Kildegårdens Facebook.

Kultur og Fritid

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
44 52 70 00
kulturogfritid@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 09:00  - 14:00
Tirsdag 08:00  - 14:00
Onsdag lukket  - lukket
Torsdag 09:00  - 17:00
Fredag 09:00  - 14:00
Lørdag  -
Søndag  -