Herlev Festuge

Deltag i Herlevs årlige byfest med et væld af oplevelser og aktiviteter fordelt over hele uge 35

Herlev Festuge er en lokal begivenhed, der finder sted hvert år i uge 35. I hverdagene er der sjove, spændende og anderledes aktiviteter rundt i hele Herlev – også på steder, hvor vi almindeligvis ikke har adgang.  Festugeaktiviteterne samles fredag og lørdag i bymidten med markedsstemning fra foreningsboderne, musik og underholdning fra scenerne og duften af mad fra mange forskellige køkkener.

Forenings-, kultur- og handelslivet, uddannelsesinstitutioner og virksomheder samt mange hundrede frivillige ildsjæle går sammen om at skabe stemning, events og gode oplevelser for andre i løbet af festugen og vores ambition er, at festugen fra år til år udvikler sig og er et ”must” for Herlevs borgere. Man mødes under festugen, og mange forskellige aktører fra Herlev viser den mangfoldighed og idérigdom, som Herlev repræsenterer.

Organisationen bag Herlev Festuge

Organisationen bag Herlev Festuge består af en koordinationsgruppe og forskellige aktivitetsgrupper. I grupperne arbejder frivillige, erhvervsfolk og kommunalt ansatte sammen om at skabe en festuge med oplevelser for alle. Herlev Festuge er en del af Herlev Kommune.  

 

Information til festugeaktører og kort over festugeområdet

Find forskellige praktiske informationer som  åbningstider, tilmeldingsinformation, alkoholbevilling, strøm etc.

Her kan du læse diverse praktiske informationer for festugeaktører.

 

Kort over placering af boder og aktiviteter

 

 

Musik og underholdning

Der er masser af god musik for både store og små under Herlev Festuge 2019.

Anne Dorte og Maria - Store scene lørdag kl. 15
Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen har under navnet, Anne Dorte & Maria, igennem de seneste år skabt et af den danske livescenes mest overbevisende comebacks. Med sig har de en overmåde imponerende samling af deres egne 80’er og 90’er hits; Sig ’Indianer’, ’Ud under åben himmel’, ’Mandagsstævnemøde’, ’Jeg har lagt mine våben’, ’Jeg vil la’ lyset brænde’; Ja, ’Sig - du ka’ li’ mig’ – og du er på sporet af et sangkatalog af de sjældne, der desuden fra 2019 vil blive suppleret med sange fra et nyindspillet album i eget navn.

Først og fremmest står Anne Dorte & Maria for en fest. Publikum i alle aldre kender og kan synge med på deres sange. De mange, store hits fremføres med exceptionel energi og nerve af artisterne selv, og af et band, der både respektfuldt og uimponeret pudser det musikalske arvesølv, under ledelse af tidligere Gnags-trommeslager: Mads Michelsen.

Anne Dorte og Maria mødtes i Tøsedrengene – en af alle tiders største, danske popsucceser – hvor de var sangere, og hvor Anne Dorte skrev tekster og lejlighedsvis musik. I næsten 7 år toppede de sammen hitlisterne indtil 1986, hvor Tøsedrengene gik hver til sit. Opløsningen af bandet blev dengang annonceret i Radioavisen!

Siden blev Maria en del af Ray Dee Ohh, der fortsatte hvor Tøsedrengene slap med at lægge landet ned med pophits på stribe. Anne Dorte overraskede med en succesfuld solokarriere, hvor hun som Anne Dorte Michelsen foldede sit eget mere folk-inspirerede univers ud i samarbejde med blandt andet Billy Cross, og nåede et kæmpe publikum både herhjemme i resten af Norden og i Japan.

Fra en tid, hvor det feminine islæt i en mandsdomineret branche var langt mere udpræget end idag, er Anne Dorte & Maria to markante kvindelige artister. Dengang som nu supplerer de hinanden smukt og bringer i deres fornyede samarbejde alle deres største hits tilbage til scenen og til et publikum, der aldrig har glemt 80’erne og 90’ernes musikalske storhedstid.

Almost AC/DC
Almost AC/DC spiller lørdag den 31. august kl. 18 på store scene.
Læs mere om Almost AC/DC på https://www.facebook.com/events/1850225455077309/

Faustix
DJ'en Faustix giver den gas på Store scene lørdag den 31. august kl. 21-21.45. Kom glad!
Læs mere på facebookbegivenheden 

Jeppe Loftager
Jeppe Loftager spiller på store scene  lørdag den 31. august kl. 20.30-20.50!
Læs mere på facebookbegivenheden

Hanne Band
Hanne Band genopstår under Herlev Festuge! De spiller i bygaden på Store Scene fredag aften kl. 18!
Læs mere på dette link

Sussi og Leo
På springvandstorvet kan du fredag aften opleve Sussi og Leo kl. 20.
Læs mere på dette link eller på program.herlevfestuge.dk.

Læs mere om de forskellige musikindslag, arrangementer og aktiviteter her eller på program.herlevfestuge.dk.  

Rigtig go' fornøjelse

Program

Glæd jer til masser af spændende, anderledes og sjove oplevelser i hele Herlev i uge 35. Programmet for Herlev festuge offentliggøres her på siden på http://.program.herlevfestuge.dk den 1. juli.

Til nogle af arrangementerne skal du købe billet eller tilmelde dig - se hvordan du gør på http://program.herlevfestuge.dk. Klik på arrangementets overskrift for at se alle oplysninger.

Trykt program i Herlev Bladet

I år kommer festugeprogrammet som omslag i Herlev Bladet i uge 34 - i en version du kan klippe ud og tage med.

Ændringer og aflysninger til programmet

Hvis et arrangement er udsolgt eller aflyst annoncerer vi det her på siden samt på Herlev Festuge Facebookside hurtigst muligt.

Spis på festugen

Under Herlev Festuge har du rig mulighed for at på en rig kulinarisk oplevelse.

Masser af lækker mad til Herlev Festuge

Du kan bl.a. nyde lækre anretninger, dejlige madpandekager, sprøde pølser, dejlige sild, gode sandwiches og gourmet hotdogs! Dertil kan du nyde kolde øl og vand eller vine fra verden rundt.

Er du lækker sulten?

Hvis du er lækkersulten er der også masser af snacks og guf til den søde tand. Nyd f.eks. store flotte pandekager eller en god kop kaffe med kage. Hvis du vil køles af i varmen, er der også masser af lækre kolde drikkevarer, slush ice, saftevand og lækre vaffelis.

Nyd lækre kulørte drinks

Lørdag eftermiddag kan du slappe af med lækre kulørte drinks lavet af forrygende bartendere.

Se de mange lækkerier i programmet fra den 1. juli.

Praktiske informationer

Her kan du få et hurtigt overblik over afspærringer, busomlægninger og andre praktiske oplysninger. På kortet kan du se placering af festuge informationen, toiletter, samaritter, parkering mv.

Bliv opdateret via Facebook

Tjek Herlev Festuges side på Facebook, hvor du løbende finder informationer og nyheder om festugen.

Kort over Bymidten

På kortet kan du orientere dig om hvor de forskellige aktiviteter i Bymidten foregår, hvor du kan parkere, købe mad og drikke, finde toiletter og mange andre ting.

Afspærringer og busomlægninger 2019

Herlev Bygade afspærres mellem Herlev Bibliotek og Herlevgårdsvej fra torsdag den 29. august kl. 07.00 til søndag den 1. september kl. 14.00.

Højbjergvej afspærres ved bagsiden af biblioteket, ligeledes fra torsdag den 29. august kl. 07.00 til søndag den 1. september kl. 14.00.

Det er ikke tilladt at cykle på det afspærrede område.  

Omlægning af busruter

Buslinje 165, 167 og 168 er omlagt fra torsdag den 30. august til søndag den 2. september til en midlertidig rute.

Buslinje 165 og 168 kører fra Herlev St. en midlertidig rute Herlev Station - Herlev Hovedgade - Herlev Ringvej - Herlev Bygade - Herlevgårdsvej - Hjortespringvej.

Buslinje 165 og 167 kører mod Herlev St. en midlertidig rute: Hjortespringvej – Herlev Bygade – Herlev Ringvej – Herlev Hovedgade - Herlev Station. 

Buslinje 167 kører fra Herlev St. – Herlev Hovedgade – Vindebyvej – Tvedvangen – Gammel Klausdalsbrovej – Sennepshaven – Hjortespringvej – Herlev Ringvej – Herlev Hovedgade – Herlev St.

 

Herlev Festuge Information

Du finder Herlev Festuges Information på Herlev Bygade 50C (Omvejen) bagved spiseteltet fredag og lørdag. Her kan du se programmet, få oplysninger om eventuelle ændringer eller søge svar på dine spørgsmål. Informationen er bemandet fredag og lørdag fra kl. 10-24.

Samaritter

Hvis du kommer til skade, kan du få hjælp af samaritterne på pladsen foran Herlev Kirke.

Toiletter

Fredag og lørdag er der opsat toiletvogne ved Herlev Bibliotek og i Byparken. Handicaptoiletter findes i Herlev Bymidte Butikscenter, i Hjulmandens Hus og på Herlev Bibliotek i åbningstiderne. Uden for åbningstiderne kan du kontakte festugens crew.

Parkering

Der er mulighed for parkering ved Herlev Medborgerhus, Herlev Rådhus og Herlev Bymidte.

Hvem ta’r skraldet

Hjælp med at holde byen ren – også under Herlev Festuge. Brug de mange affaldsspande, der er sat op i byen! Fredag og lørdag vil B73 dameseniorhold hjælpe med at holde Bymidten pæn og ren.

Banker og hæveautomater

Arbejdernes Landsbank, Herlev Hovedgade 136
Danske Bank, Herlev Torv 17
Handelsbanken, Herlev Bygade 24
Jyske Bank, Herlev Hovedgade 108
Nordea, Herlev Torv 18

Kontakt Festugesekretariatet

Naja Meier Olsen 
Naja.Meier.Olsen@herlev.dk
44 52 55 33

Tine Baadesby
Tine.Leschly.Baadesby@herlev.dk
44 52 55 23

Tilmelding til Herlev Festuge - for festugeaktører

Tilmeldingsfristen er den 3. april.

Fodboldstævne for Herlevs virksomheder

Herlev Festuge

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
44 52 55 33
kulturogfritid@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 08:30  - 15:00
Tirsdag 08:30  - 15:00
Onsdag lukket  - lukket
Torsdag 08:30  - 17:00
Fredag 08:30  - 12:00
Lørdag  -
Søndag  -