Stemning ved gadekæret til Herlev Festuge

Herlev Festuge

Deltag i Herlevs årlige byfest med et væld af oplevelser og aktiviteter fordelt over hele uge 35

Herlev Festuge er en lokal begivenhed, der finder sted hvert år i uge 35. I 2023 er det fra den 27. august - 3. september . I hverdagene er der sjove, spændende og anderledes aktiviteter rundt i hele Herlev, også på steder, hvor vi almindeligvis ikke har adgang.

Festugeaktiviteterne samles fredag og lørdag i bymidten med markedsstemning fra foreningsboderne, musik og underholdning fra scenerne og duften af mad fra mange forskellige køkkener. Forenings-, kultur- og handelslivet, uddannelsesinstitutioner og virksomheder samt mange hundrede frivillige ildsjæle går sammen om at skabe stemning, events og gode oplevelser for andre i løbet af festugen og vores ambition er, at festugen fra år til år udvikler sig og er et ”must” for Herlevs borgere. Man mødes under festugen, og mange forskellige aktører fra Herlev viser den mangfoldighed og idérigdom, som Herlev repræsenterer.

Aktiviteterne i bymidten fredag og lørdag finder primært sted på det afspærrede område på Herlev Bygade (Herlev Bygade 41 til Herlev Bygade 50), på pladsen foran Herlev Kirke, i Byparken bag ved Hjulmandens hus og på området rundt om Herlev Bibliotek samt på pladsen foran Herlev Rådhus. 

Organisationen bag Herlev Festuge består af en styregruppe hvori der sidder frivillige, erhvervsfolk og kommunalt ansatte samt en arbejds- og planlægningsgruppe der primært består af kommunalt ansatte, som alle går sammen om at skabe en festuge med oplevelser for alle. Herlev Festuge er en del af Herlev Kommune.

Se organisationsplan for Herlev Festuge

Tilmelding til Herlev Festuge 2023

Tilmelding til Herlev Festuge 2023 sker online her fra siden. Læs og rammer for deltagelse og tilmeld aktiviteter

Tilmeldingsfristen er den 1. april 2023. I får endelig besked vedr. jeres deltagelse på festugen senest den 15. juni 2023. 

Praktiske informationer - for borgere der besøger aktiviteterne i bymidten fredag og lørdag i uge 35

Her kan du få et hurtigt overblik over afspærringer, busomlægninger og andre praktiske oplysninger. På kortet kan du se placering af festuge informationen, toiletter, samaritter, parkering mv.

Festugen løber af stablen i uge 35 (27. august – 3. september 2023) - og allerede søndag den 28. august skyder Herlevløbet festen i gang.

  • Mandag den 28. august til torsdag den 31. august åbner festugeaktører dørene til arrangementer rundt i hele Herlev.
  • Fredag den 1. og lørdag den 2. september mødes hele byen til fest i bymidten med musik og alskens aktiviteter, fra kl. 14-24 fredag og kl. 10-24 lørdag.
  • Søndag den 3. september slutter festen med enkelte arrangementer forskellige steder i Herlev.

Hvor finder jeg programmet?

Programmet for Herlev Festuge kan fra 1. august ses online på program.herlevfestuge.dk

Tjek Herlev Festuges side på Facebook, hvor du løbende finder informationer og nyheder om festugen.

 

Kort over Bymidten

På kortet kan du orientere dig om hvor de forskellige aktiviteter i Bymidten foregår, hvor du kan parkere, købe mad og drikke, finde toiletter og mange andre ting. Kort over placering af aktiviteter kan ses i slutningen af august 2022. 

 

Afspærring af Herlev Bygade

Under Herlev Festuge er følgende veje spærret for gennemkørsel fra torsdag den 31. august kl. 07.00 til søndag den 3. september 2023 kl. 17.00:

  • Herlev Bygade mellem Herlev Bibliotek (T-krydset) og Herlevgårdsvej
  • Højbjergvej ved Herlev Bygade (Herlev Bibliotek)
  • Pladsen foran Herlev Rådhus

 

Omlægning af buslinje 165, 167 og 168

Buslinje 165, 167 og 168 er omlagt fra torsdag til søndag til en midlertidig rute.

  • Buslinje 165 og 168 kører fra Herlev Station en midlertidig rute Herlev Station – Herlev Hovedgade –Herlev Ringvej – Herlev Bygade – Herlevgårdsvej – Hjortespringvej.
  • Buslinje 165 og 167 kører mod Herlev Station en midlertidig rute Hjortespringvej – Herlevgårdsvej – Herlev Bygade – Herlev Ringvej – Herlev Hovedgade – Herlev Station.

 

Herlev Festuge Information

Du finder Herlev Festuges Information på Herlev Bygade 50C (Omvejen) bagved spiseteltet fredag og lørdag. Her kan du se programmet, få oplysninger om eventuelle ændringer eller søge svar på dine spørgsmål. Informationen er bemandet fredag og lørdag fra kl. 10-24. Du kan også benytte en af vores information standere, som både indeholder kort over området og aktivitets og sceneprogram.

 

Hvis du kommer til skade - find vej til samaritterne

Hvis du kommer til skade, kan du få hjælp af samaritterne på pladsen v. Herlev Bibliotek. 

 

Toiletter

Fredag og lørdag er der opsat toiletvogne ved Herlev Bibliotek og i Byparken. Handicaptoiletter findes i Herlev Bymidte Butikscenter, i Hjulmandens Hus og på Herlev Bibliotek i åbningstiderne. Uden for åbningstiderne kan du kontakte festugens crew.

 

Parkering

Der er mulighed for parkering ved Herlev Medborgerhus, bagved Herlev Rådhus (indkørsel fra Vindebyvej) og Herlev Bymidte.

 

Hvem ta’r skraldet

Hjælp med at holde byen ren – også under Herlev Festuge. Brug de mange affaldsspande, der er sat op i byen! Fredag og lørdag vil Herlev Kommunes Serviceafdeling hjælpe med at holde Bymidten pæn og ren.

 

Skal jeg købe billet?

De fleste aktiviteter på Herlev Festuge er gratis. Hvis du skal tilmelde dig eller købe en billet vil det stå anført på den enkelte aktivitet i festugeprogrammet på program.herlevfestuge.dk

 

Hvor foregår aktiviteterne?

Det står anført i programmet på program.herlevfestuge.dk hvor de respektive aktiviteter og arrangementer foregår. Aktiviteterne i bymidten fredag og lørdag foregår på Herlev Bygade i et afspærret område der strækker sig fra Herlev Bibliotek (Herlev Bygade 70, 2730 Herlev) til Herlev Kirke.

 

Hvordan kommer jeg lettest frem til Herlev Bygade?

Det er helt klart det nemmeste at gå eller cykle til aktiviteterne i bymidten. Ankommer du i bil, kan du parkere ved Herlev Rådhus, i Herlev Bymidte eller v Herlev Medborgerhus. Der er ligeledes busser der stopper tæt ved aktiviteterne i bymidten.

 

Hvad kan jeg købe på pladsen?

Du kan købe sandwiches, grillpølser og lette anretninger, samt øl, vin, vand, kaffe og kage m.v.

 

Hvad koster aktiviteterne på pladsen

Aktiviteterne leveres af vores lokale foreninger og virksomheder, og en del af aktiviteterne er gratis, mens der tages et mindre beløb for nogle aktiviteter.

 

Er der siddepladser?

Der er siddepladser i form af borde og bænke rundt omkring på pladsen og i det store telt i madområdet samt i Byparken.

 

Kan jeg komme ind på pladsen med min kørestol?

Du kan som udgangspunkt komme ind og og rundt på pladsen med kørestol. Barnevogn, klapvogne kan også tages med.

 

Herlev Festuges crew tager billeder og video

Herlev Festuge filmer og tager billeder af de aktiviteter der finder sted til festugen. Billederne skal vise den gode festugestemning, og bruges på Herlev Festuges Facebookside og på herlev.dk/Herlevfestuge.dk. Kontakt os på herlevfestuge@herlev.dk, hvis du ikke ønsker at optræde på billederne.

 

Banker og hæveautomater

Arbejdernes Landsbank, Herlev Hovedgade 136
Danske Bank, Herlev Torv 17
Handelsbanken, Herlev Bygade 24
Jyske Bank, Herlev Hovedgade 108
Nordea, Herlev Torv 18

Herlev Festuge - festugesekretariat

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
20 48 88 71 / 21 68 25 60
herlevfestuge@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 08:00  - 15:15
Tirsdag 08:00  - 15:15
Onsdag 08:00  - 15:15
Torsdag 08:00  - 17:00
Fredag 08:00  - 14:15
Lørdag  -
Søndag  -