Idrætsprojekter

Herlev Kommune involverer sig i projekter, hvor idræt indgår som redskab til at opnå positive forandringer.

Idræt er et fantastisk redskab til at udvikle børn, unge, voksne og ældre og til at skabe positive, sociale forandringer.

Idræt kan, som også andre kulturelle og kropslige aktiviteter, forene folk om en interesse, hvor både krop og hoved bringes i spil.

Derfor understøtter og deltager Herlev Kommune i projekter, som benytter idrættens positive elementer til at hjælpe og animere borgere og sociale grupper til at udvikle sig.

Herunder kan du læse kort om aktive og tidligere idrætsprojekter.

Jump4fun

Jump4fun har siden 2016 fungeret som et lukket idrætstilbud til børn og unge fra 6-16 år, som har problemer med overvægt eller ikke føler, at de passer ind på almindelige idrætshold.

På holdet bliver der lavet sjove bevægelseslege på et niveau, hvor alle kan være med. Fokus er at (gen)skabe bevægelsesglæde hos det enkelte barn og sikre en fællesskabsånd på holdet.

Jump4fun er i Herlev et samarbejde med Herlev Kommune, DGI, Herlev Svømning og GHG (gymnastik).

Supersport

I 2017 søsattes Supersport-projektet, i første ombæring som et pilotprojekt. Det er Parasport Danmark, landets hovedorganisation for handicapidræt, som har udviklet konceptet med det mål at indlemme elever fra specialskoler i etablerede fritidsaktiviteter.

Der er tale om elever med indlæringsvanskeligheder, som føler sig udfordrede i særligt sociale sammenhæng. Derfor kan særtilbud om aktiviteter fungere som 'døråbner' til foreningslivet.

Supersport er i Herlev et samarbejde mellem Herlev Kommune, Gl. Hjortespringskolen, B1973 (fodbold) og Herlev Svømning.

Beskæftigelsesprojektet

I beskæftigelsesprojektet arbejder fodboldklubben B1973 med at hjælpe sårbare og ekskluderede unge i gang med en uddannelse eller i job.

Det sker ud fra devisen om, at fodboldtræning, socialt samvær og et praktikophold kan få sårbare og ekskluderede unge i gang med en uddannelse eller i job.

Beskæftigelsesprojektet er en del af partnerskabet mellem Herlev Kommune og Dansk Boldspil-Union.

Læs mere hos DBU 

Kultur og Fritid

Herlev Bygade 90
2730 Herlev
44 52 70 00
kulturogfritid@herlev.dk

Åbningstider
Mandag 09:00  - 14:00
Tirsdag 08:00  - 14:00
Onsdag lukket  - lukket
Torsdag 09:00  - 17:00
Fredag 09:00  - 14:00
Lørdag  -
Søndag  -