Lærkegaard Center

Plejecentret ligger i Herlev Nord og er kommunens nyeste. Centret har 8 boliger til demente borgere, 40 almindelige plejeboliger og 16 midlertidige pladser.

Lidt om Lærkegaard Center

Centret er taget i brug i 1996 og udvidet i 2003. Det er bygget i ét plan og er omgivet af en stor have med frugttræer og blomster. Der er udgang til haven fra de fælles dagligstuer ligesom hver bolig har egen terrasse. En plejebolig er på ca. 63 m2 inkl. gang og fællesareal.

Lærkegaard Center_bygninger

Lærkegaard Center set fra haven

Plejecentret er opdelt i små bo-grupper hvor der bor 8 borgere i hver. En afdeling består af 2 bo-grupper. Den ene af bo-grupperne er en skærmet enhed for demente. To af centrets boliger er indrettet som ægtepar-bolig. Der er desuden tilknyttet 16 midlertidige pladser til centret hvor borgere  bor midlertidigt, fordi de har behov for  genoptræning eller udredning.
Se plantegninger her

Der holdes møder med brugere og pårørende på hver afdeling 3-4 gange årligt, hvor der f.eks. tales om aktiviteter, kost og tilsynsrapporter. Se pjecen "Mad- og måltidspolitik på ældreområdet".

Kommunens Hjælpemiddelafdeling, Genoptræningsafdeling, Dagcentret Lærken, sagsbehandlende terapeuter og omsorgstandpleje har også til huse på Lærkegaard Center.

Café

Caféen på centret bliver brugt af beboere, pårørende og personale på hverdage mellem kl. 10-13. Det er også her vi samles, når vi holder fælles fester. I caféen kan man betale med MobilePay.
Se Banner_gul_99x32.gif

Aktiviteter

Lærkegaard Center har tilknyttet terapeuter og aktivitetsmedarbejdere. De tilbyder forskellige beskæftigelses- og aktivitetstilbud samt lettere vedligeholdende træning afpasset til den enkelte beboer. Læs evt. mere om vedligeholdende træning.

Lærkegaard Center_fuglebur

Mange beboere har glæde af fuglene i buret på gangen

Haven bruges flittigt - særligt om sommeren hvor der dyrkes krydderurter og blomster og man spiser udenfor. Desuden arrangeres ofte forskellige udflugter med centerets bus.

Organisatorisk opbygning

Kommunens plejecentre ledes af funktionsleder Lene Thrane-Møller, som har kontor på plejecentret Lille Birkholm.

På Lærkegaard Center er der 3 teamledere. Lene Haurum er teamleder for de midlertidige pladser. Helle Pradel er teamleder for afdeling 30 og 32. Afdeling 30 består af to enheder - én for 8 demente borgere og én plejeafdeling for 8 borgere. Jeanette Nielsen er teamleder for afdeling 34.

Interesserede er altid velkomne til at rette henvendelse til centret.
Se pjecen "Velkommen til Herlev Kommunes plejecentre".

Tilsyn

Læs den nyeste kommunale tilsynsrapport og se resultatet af den seneste smileyvurdering for Lærkegaard Center.
Læs den nyeste tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Øst.

Sidst opdateret 02/07 2018
Kontakt

Lærkegaard Center

Persillehaven 28-32
2730 Herlev
Tlf. 44 52 62 90
lgc@herlev.dk

De midlertidige pladser
Teamleder Lene Haurum
tlf. 44 52 62 94
Afdeling 30 og 32, Demensenhed og Demensdagcenter
Teamleder Helle Pradel
tlf. 21 14 28 77
Afdeling 34
Teamleder Jeanette Nielsen
tlf. 44 52 62 98
Funktionsleder for plejecentrene
Lene Thrane-Møller
tlf. 44 52 61 80